Her finder du et bredt udsnit af forskellige videoløsninger, som jeg har produceret gennem de seneste 10 år. Jeg både klipper, skriver manuskript, instruerer, agerer speaker eller vært, filmer og laver animationer til. Nogle gange har jeg gjort det sammen med andre, andre gange har jeg været en enmandshær, afhængig af budget og produktionsstørrelse.

Videoer der skaber opmærksomhed

En af mine spidskompetencer er at skabe videoer, der fungerer godt på de sociale medier. På Vid&Sans har jeg skabt et hav af teaser-videoer, med det formål om at få videoer til at sælge et produkt. I dette tilfælde har det været artikelserier, der skulle have trafik. Med en blanding af pressefilm, selvoptagelser og stock-videoer skabte vi en spændende fortælling, der kunne danne rammen om artikelserien.
De to fremviste videoer, har stået for mere halv million visninger til sammen på sociale medier. Og de gjorde, at artikelserierne var det mest læste indhold på vidogsans.dk i den periode, vi kørte kampagnen.


Hurtige videoer til sociale medier

Nogle gange skal det gå stærkt, og der skal bankes nogle video-meter sammen, som stadig skaber opmærksomhed. Jeg har udarbejdet video-koncepter for Illustreret Videnskab, som stadig bruges i dag.

Det bedste eksempel er fra Vid&Sans, hvor jeg skulle sælge deres podcast-univers ‘Tænketanken’. Her var video-ressourcerne små, derfor skabte jeg et format, der kunne produceres på et par timer til SoMe. Det bestod af at vælge et lydklip fra podcasten, der vil gøre det godt på de sociale medier og matche det med en passende rolig stock-video, og tilføje grafikker, som jeg selv har udviklet. Trods den simple produktion blev nogle videoer utroligt populære. Og så kunne de laves af en studentermedhjælper.


Videojournalistik

En anden ting som jeg kan bidrage med er videojournalistik. Her bliver indholdet journalistisk, selvom fortælle-formatet kan variere. Jeg har bidraget til indslag i TV-avisen, som klipper, men der hvor jeg har været mest hands on, med både manuskript, optagelse og redigering er blandt andet i dette lille udsnit af videoer, som blev succesfulde på hver sin måde.

Den første er for det nu hedengangne ungdomsmedie Spektrum, hvor jeg producerede flere videoer om hacking og internetadfærd til unge. Her har jeg sammen med værten stået for hele processen, fra idé til manuskript, optagelse og redigering.


Den video producerede jeg for Videnskab.dk. Det blev den mest sete video nogensinde for deres site på daværende tidspunkt (jeg ved ikke om rekorden er slået). Her har jeg både skabt manuskript, grafik og filmet. Videoen er dog blevet suppleret med enkelte stock-videoer.


Grafik og animationer

Det er ikke de rene billedlige fortalte historier, som jeg laver. Jeg kan også lave små-grafikker og 3d-animationer. Her er et udsnit som er brugt både på Vid&Sans og for andre, mindre produktioner.

Business- og case-videoer

Det som startede hele min karriere inden for video var for 10 år siden, hvor jeg producerede case- og produktvideoer for HydroSystems. Jeg har samlet et udpluk af nogle af de ældste videoer, hvor jeg selv har optaget, klippet og endda speaket videoerne. Dengang var de fine. I dag vil jeg nok have gjort en del anderledes.